Cum sa…

retete idealfemininGatitul este o arta. Bucataria insa…devine uneori o mare necunoscuta. Indiferent ca esti incepatoare in arta gastronomiei, sau ca ne poti da adevarate lectii de gatit, am hotarat sa scoatem cele mai bune sfaturi practice si sa ti le servim pe tava. Asa ca daca vrei sa afli de la noi diverse sfaturi pentru a afla cum sa dai aroma preparatelor tale, sau daca vrei sa stii cum se toaca ceapa fara lacrimi, cum sa cureti grasimea de pe tigaie sau cum sa pastrezi alimentele proaspete mai mult timp, atunci citeste repede ce am scris noi, pune in practica si totodata comenteaza materialul nostru cu sfaturile tale. Nu toti suntem artisti, dar poate reusim sa scoatem talentul culinar din cativa!

 

Cum sa afli daca ouale sunt proaspete?

Pune intr-o oala, apa si putina sare, apoi inmoaie ouale. Daca raman pe fundul oalei, atunci sunt proaspete, daca se ridica la suprafata, mai bine nu arunca-le!

 

Cum sa storci o lamaie tare?

Daca invitatii tai asteapta o limonada proaspata pregatita in casa, iar lamaile tale sunt tari ca pietrele, atunci inmoaie-le putin in apa fierbinte inainte de a le stoarce.

Cum sa toci ceapa, fara lacrimi?

Ca sa nu mai plangi atunci cand tai ceapa, cu 15 minute inainte de a o toca, taie ceapa in doua parti si pune-o intr-un vas cu apa rece. Dupa 15 minute este pregatita sa fie tocata, iar tie nu iti vor mai da lacrimile cand o vei face!

 

Cum sa faci singura un popcorn delicios?

Pregateste-te pentru serile in care prietenii tai iti vor cere popcorn pe banda rulanta, daca tii popcornul la congelatorul si il bagi la microunde cat inca mai e inghetat, vei pregati cel mai bun popcorn din lume, iar prietenii tai nu se vor mai satura sa iti ceara! In loc sa il presari cu sare, te sfatuim sa pui doua linguri de sare intr-o ceasca cu apa, sa astepti sa se dizolve si apoi sa stropesti popcornul chiar inainte sa il bagi la microunde!

 

Cum sa pregatesti un orez, cu adevarat alb?
In apa in care pregatesti orezul, toarna cateva picaturi de suc de lamaie si orezul tau va parea si mai alb!

 

 

Cum sa ai alimente proaspete mai multa vreme?

Ai vrea ca alimentele tale, in special legumele si fructele sa se mentina proaspete mai mult timp? Atunci, inainte de a le pune in frigider, inveleste-le bine in hartie de ziar, iar alimentele tale se vor pastra proaspete muuuuuuuult mai mult.

 

Cum sa desarezi mancarea?

Ai scapat prea multa sare in supa sau in mancarea pe care o pregateai? Nu e nimic, curata un cartof, spala-l bine si lasa-l in cratita cu mancare cateva minute. Cartoful mai absorbi sarea!

 

Cum sa prepari oua fierte, fara sa se sparga in apa?

e simplu! In apa in care le fierbi toarna putina sare, astfel coaja nu va mai crapa!

 

Cum sa prepari porumb fiert delicios?

Simplu, in apa in care fierbi porumbul, toarna o lingura de zahar. Astfel vei reda savoarea originala a porumbului!

 

Cum sa prepari o salata de fructe, de mare efect?

Peste fructele taiate, pune cateva picaturi de suc de lamaie astfel merele nu se vor mai maroni, iar grefele isi vor pastra gustul amarui pana la degustare!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>